Retur

Site-ul www.handyhands.ro comercializează în principal produse personalizate după specificațiile clienților, care se încadrează în excepțiile privind dreptul de retragere prevăzute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, în cazul în care consumatorul (cumpărătorul) optează pentru achiziționarea unor produse personalizate în mod clar, confecționate după specificațiile indicate de către consumator (cumpărător), produsele suferind astfel modificări la cererea cumpărătorului, acesta acceptă faptul că produsele de acest fel nu se returnează și nu se pot înlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. Majoritatea produselor comercializate pe site-ul www.handyhands.ro intră sub incidența acestei excepții, fiind personalizate în mod clar, după specificațiile prezentate de consumator (cumpărător).
O.G. 34/2014 poate fi consultată aici.

Nu pot fi returnate produsele care:

  • au făcut obiectul unei comenzi special;
  • au fost distinct personalizate la cererea consumatorului;
  • au fost confecționate după specificațiile consumatorului (ex: nuanțarea produsului în culoarea dorită de client, etc.);
  • prezintă urme de lovire, deteriorare, uzură;
  • au fost desigilate și nu mai au ambalajul original intact, cu toate accesoriile și eticheta;
  • sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare.

In cazul produselor nepersonalizate, potrivit legislației în vigoare, cumpărătorul are dreptul să notifice în scris, printr-o declarație neechivocă făcută pe un mediu durabil (hârtie – prin poșta, email – pe adresa contact@handyhands.ro), la numerele de telefon din pagina de contact. sau completand formularul de din pagina de contact, selectând la Subiect cerere retur produs, anunțând faptul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la intrarea în posesia fizică a produsului.

Contravaloarea produsului returnat se rambursează într-un cont bancar (în lei) deschis pe numele clientului în termen de 3-30 zile de la primirea acestuia. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-ați furnizat dovada că ați trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Cheltuielile de transport pentru retur sunt suportate de către client.

În cazul în care produsul cumpărat a beneficiat de transport gratuit, cumpăratorului i se va restitui suma plătită minus costul transportului inițial.

În cazul în care produsul cumpărat a venit însoțit de un cadou, acesta se va restitui împreuna cu produsul cumpărat, în aceeași stare în care a fost primit de dumneavostră. În cazul în care nu returnați și produsul cadou primit, contravaloare acestuia se va reține în momemntul rambursării contravalorii produsului cumpărat.

Dacă vă gândiți să returnați produsul, nu îl utilizați! Nu puteți utiliza produsele pe care le-ați primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare. Dreptul de retragere există pentru a vă permite să examinați produsul așa cum ați face într-un magazin, nu pentru a va oferi 14 zile de utilizare gratuită.

Pentru produsele ridicate de către cumpărător direct de la sediu, întrucât cumpărătorul are posibilitatea de a verifica produsul în mod direct, nu se aplică condițiile de retur prevăzute în prezenta secțiune.

Dacă produsul este neconform prezentării, indiferent că este sau nu personalizat, www.handyhands.ro oferă cumpărătorului drept de schimb sau retur.